Maandbrief 1

Allerliefste schat,

Ik kan amper geloven dat je vandaag al een maand oud bent. Het lijkt wel gisteren dat ik compleet van de wereld door alle medicatie die mijn lichaam te verwerken kreeg naar je papa staarde terwijl hij een heel klein mannetje in een veel te grote outfit vast had in zijn armen. Die outfit past trouwens nu perfect… op nog geen maand tijd. Om maar te zeggen dat niet enkel die outfit, maar ook ons leven een complete metamorfose heeft ondergaan.

Ondertussen zijn we een maand verder en is het nog altijd niet helemaal tot me doorgedrongen dat het baby’tje van op de echo’s, effectief jij bent. De link ontbreekt. Oke, er heeft 8 maanden lang een wezentje in mijn buik zitten rondstampen en we zagen er 3d zwart wit beelden van, maar dat jij dat bent. Neen, dat besef ik precies niet goed. Daarvoor is de echte jij te perfect, te lief, te mooi, te schattig….

Ik zal maar beginnen met te zeggen dat ik me had voorbereid op het allerergste. Op de zwaarste en donkerste periode van mijn leven. Want lieve schat, dat is wat vrienden en kennissen je mama vertelde. “Je gaat een chronisch slaaptekort opbouwen.” “Je gaat zelf niet meer rustig in de douche kunnen.” “Jullie gaan nooit meer samen aan tafel zitten.” “Vergeet het maar, koken kan je de komende maanden op je buik schrijven, opwarmen dat is het enige wat je nog gaat doen.” “De tv ga je niet meer zien! Je kan hem net zo goed verkopen.” Ik had me dus voorbereid op het ergste van het ergste. Lieve zoon van me, laat ik je even vertellen dat ik enkel chronisch slaaptekort heb gehad toen ik je probeerde op de wereld te zetten. Dat krijg je van een helse bevalling. Ik kan gerust een douche nemen en makkelijk een kwartier onder het hete water blijven staan. Iets wat ik dan ook heel regelmatig doe. Tot hiertoe hebben je vader en ik elke maaltijd samen aan tafel doorgebracht en ons eten warm opgegeten! Eten dat ik trouwens niet opwarm, maar gewoon vers maak. Ja, tot lamsstoofpot toe, waarbij ik de lamsbout zelf heb staan uitbenen. Slapend in mijn arm keek je trouwens al verschillende tv series en films met me uit. Dus de tv houden we nog even, want die wordt hier echt nog wel goed gebruikt. En neen, ik ga me daar niet voor excuseren. Want laat ik je nog iets vertellen lieve schat. Sommigen mensen worden echt heel slecht gezind als ik hen vertel dat je een lieve baby bent die makkelijk slaapt en weinig huilt. Jij lieve schat plaatste me vanaf dag 1 op een roze wolk en ik ben er tot nu toe niet meer afgekomen. Als je het niet erg vind, dan blijf ik er ook nog even op zitten?

Vergis je niet he. Het leven is anders. Beter, mooier, intenser…. Het ogenblik dat jij in de recoverykamer eindelijk op mijn buik werd gelegd en ik naar je papa keek en hij naar mij, vielen alle puzzelstukken in elkaar. Ons verblijf in het ziekenhuis was voor mij een martelgang. Ik geef dat toe. Wat had ik er een hekel aan dat iedereen zomaar mijn kamer inliep. Wat miste ik je papa als hij naar huis ging. Ik wou daar weg, zo snel mogelijk. De enige reden dat we 5 dagen zijn gebleven is omdat jij het nodig had. Anders hadden we al veel sneller onze spullen gepakt! Pas thuis voelde we ons echt op ons gemak. De meest intense twee weken van mijn leven trouwens, die weken dat je papa bij ons was. Met ons drietjes in onze cocon.

Ondertussen is je vader alweer bijna twee weken aan de slag. Papa is trouwens die man met de prikkelbaard, waar je soms een gekke bekken van trekt omdat hij je een kriebelige zoen geeft. Hij is ook de man die zich ’s morgens met moeite van je box losrukt om toch maar naar zijn werk te vertrekken. Diezelfde man die mij ’s avonds bijna straal voorbij loopt om jou te zien. En vind ik dat erg? Neen, ik word net een beetje verliefder op die man die je liefdevol op zijn arm neemt en gekke bekken naar je trekt.

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn? Neen natuurlijk niet, dat is het nergens. Jij hebt een serieuze ontsteking op je oogjes waar zelf antibiotica niet tegen helpt. Het wordt misschien wel een operatie… maar daar denk ik liever nu nog even niet aan. Je maakt erg moeilijk stoelgang en hebt dus soms veel last van krampjes in je buik. Net zoals je last hebt van braken. Allemaal dingen die op het lijstje staan om weldra met de kinderarts te bespreken. En natuurlijk zijn wij ook moe als je midden in de nacht honger hebt. Of om half vier ’s nachts voor de vijftiende keer je tut uitspeekt en boos wordt omdat je hem niet vind. Maar als ik dan over je wieg kijk en je prachtige ogen verwachtingsvol naar mij zie kijken dan vergeet ik uur en tijd lieverd.

Wat je papa en ik meteen hebben geleerd in maand 1 is dat principes opzij worden geschoven van zodra je mama en papa wordt.
Jij ging niet op onze kamer slapen. Geen denken aan! Onze kamer die was van ons… ondertussen slaap je vredig in je wiegje naast mijn kant van het bed. Met een nachtlampje aan zodat we je kunnen controleren ’s nachts. ‘S morgens mag je zelf eventjes een uurtje mee in ons bed. Genieten met een hoofdletter G!
Je  kreeg geen tut, daar waren je vader en ik radicaal tegen. Maar bij je geboorte had je geen zuigreflex en volgens de pediater konden we die stimuleren door je een tut aan te bieden. Dus je bent nu de trotse eigenaar van 4 tutjes, die wij op de meest onmogelijke momenten mogen in je mondje stoppen omdat je ze ver weg katapulteert en dan beseft dat je toch graag nog wat zou zuigen.
Hele discussies hebben we gevoerd over de aankoop van een doomoo seat. Uiteindelijk besloten we hem niet te kopen, want zo een zitzak voor baby’s vonden we maar niets. Ondertussen prijkt de doomoo seat hier in de woonkamer en ben jij de koning te rijk, want je doet niets liever dan in dat ding liggen slapen.
Principes het is iets voor mensen die geen kinderen hebben denken wij.

Lieve J., je bent nu een maandje bij ons en ik kan me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren hoe het leven was zonder jou. In die maand ben je bijna een kilo bijgekomen. Bij je geboorte leek je sprekend op mij, maar ondertussen ben je het evenbeeld van je vader. Je hebt de mooiste glimlach die ik ooit heb gezien en zelfs als je razendkwaad bent omdat je fles niet snel genoeg komt, dan nog ben ik verliefd op jou.
Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zo gelukkig ben geweest als nu op dit moment. En dat komt allemaal door jou, lieve schat!

Advertenties

8 thoughts on “Maandbrief 1

  1. Zo schattig! Ik wil heel graag een keertje J. komen bewonderen, maar mijn agenda staat momenteel te vol. Enig idee trouwens of Doornroosje ondertussen al bevallen is?

  2. Zo mooi! maar ik had het niet anders verwacht hoor! Ik herinner me dat ik jou vertelde dat je zou verschieten hoe hard je van je kind kan houden. Veel plezier met je complete gezinnetje! En een zachte knuffel voor de kleine spruit.

  3. Ik smelt hier bijna van mijn stoel :-), ik kom J ruilen voor C, die ik momenteel weer achter het behang wil plakken,….ik hoop echt dat jouw J zo’n modelbaby blijft echt wel,….het is je gegund en kan nummer 2 dan een meisje zijn 🙂 ????

  4. Wat geweldig, de liefde straalt zo uit je blog, had ik al niet mama geweest van 2 tieners,waarvan ene het regelmatig uithangt lol ( we spreken nog wel eens binnen 16 jaar 😉 ) t zou bijna beginnen kriebelen… Gelukkig kriebelt het niet, en kan ik hier zo meegenieten van jouw J.

  5. Wauw wat een mooie blog hier spreekt zo veel liefde uit dat ik er spontaan tranen van in mijn ogen krijg. J is een gelukkig mannetje met ouders zoals M en jij 🙂

  6. Amai, bijna een kilo bijgekomen?! Die van ons was toen eindelijk terug op zijn geboortegewicht! Maar da’s alleen maar teken dat het best goed met hem gaat, hé … . Geniet met volle teugen, zou ik zeggen. Zo lang je dat gevoel hebt, kunnen de mindere dingetjes er echt wel bij. Al duim ik natuurlijk dat de kleine ongemakken vanzelf en snel zullen verdwijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s